Dijlan van Vlimmeren

Als culinair journalist gaat er geen dag voorbij zonder de vraag: waar eet jij het liefst? In die vraag zit een andere vraag opgesloten: heb je tips?

Die heb ik, in overvloed. Om die reden heb ik mijn tips online gebundeld. In korte en langere verhalen. Verspreid over heel Nederland, en zelfs daarbuiten.

Dijlan van Vlimmeren

Ik sta voor ambachtelijk, en daarmee voor kwaliteit. Ik ben vooral bezeten van GOED eten.

Aan kwaliteit hangt meestal een prijskaartje. Niet alle tips zijn voor iedereen weggelegd, dat besef ik. Er staan betaalbare adresjes tussen, maar daarop zijn deze niet geselecteerd. Ik oordeel louter op kwaliteit. Wat is kwaliteit? Dat is inderdaad een rekbaar begrip. Dat wat ik als tamelijk fanatieke hobbykok thuis niet beter kan bereiden, dat waarvoor ik bereid ben om te rijden, dat schaar ik onder kwaliteit.

Dat wat ik niet goed (genoeg) vind, verschijnt niet op dit platform. Ik laat me door niets en niemand beïnvloeden. Ik laat me dus niet betalen voor content. Ik schrijf niet klakkeloos over wat een marketingmanager doorgeeft. Ik oordeel zelf.

Ik omzeil op deze site top 10-lijstjes. Ik weet dat dergelijke lijstjes gretig worden gelezen, Bezetenvaneten.online is echter geen competitie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de restaurantrubriek De Gouden Pollepel waarvan ik momenteel coauteur ben. Alle artikelen op dit platform omvatten, om uiteenlopende redenen, 8+-adresjes en zijn in willekeurige volgorde gepubliceerd.

Objectiviteit bestaat niet in de culinaire journalistiek. Mijn smaak is bepalend in mijn oordeel. Die smaak hoeft niet overeen te komen met de jouwe. Ik ben gezegend met een lichaam dat alles, dat eetbaar is, verdraagt en mij brengt waar ik wil zijn, maar dat is niet iedereen. Als jij kampt met een voedselallergie, of weinig lust, dierlijke eiwitten mijdt of afhankelijk bent van een rolstoel, vervallen sowieso de nodige tips op deze site.

Ik kan niet overal tegelijk zijn. Ik probeer zo up-to-date mogelijk te blijven, maar mij ontglipt heus weleens wat. Mocht er tussentijds sprake zijn geweest van een overname, een relevante koerswijziging, personeelswissel of prijsverhoging, of iets anders waar ik (nog) niet van afweet, dan kan het zijn dat jouw ervaring afwijkt van de mijne. Mocht dat het geval zijn, dan hoop ik dat je me dat wilt laten weten.

Waarom de kleur oranje als huiskleur? Oranje is de kleur van de eetlust. Net als geel en rood. Als je de primaire kleuren geel en rood mengt, ontstaat er een secundaire kleur: oranje. Oranje staat niet, niet uitsluitend althans, voor de Hollandse pot. Ik belicht op deze site alle keukens. Bij een mix aan verhalen hoort een gemixte kleur, vandaar.

Dit platform is net gezaaid, en staat dus nog niet in volle bloei. Al is de eerste oogst voltooid, dan nog is Bezetenvaneten.online niet compleet. Ik ben namelijk nog lang niet uitgegeten. Bovendien komt er elke dag wel ergens in het land een nieuwe culinaire parel bij. Geef me ajb een seintje als je een tof adresje mist op deze site. Ik laat me maar al te graag voeden.

Wie ben ik?

Ik luister naar een ingewikkelde naam: Dijlan, met puntjes op de ij. Mijn wieg stond begin jaren zeventig in het bourgondische Brabant. Direct na de opleiding journalistiek in Tilburg mocht ik fulltime aan de slag als ‘hongerige’ redacteur bij het AD. Binnen deze krant kreeg ik de ruimte me te ontplooien tot culinair expert. In Rotterdam-Rijnmond ben ik de grondlegger van de populaire restaurantrubriek De Gouden Pollepel. Jaren later heb ik die draad weer opgepakt. Als freelancejournalist leg ik, bij toerbeurt, nu de horeca in de regio Haaglanden langs de meetlat. Ondertussen zijn in diverse media talloze publicaties van mijn hand verschenen over eten en drinken. Tevens ben ik de auteur/ghostwriter van nogal wat (kook)boeken.